20 år!



Och vi firar ungefar sa har.

Sista kvallen pa Perhentian Islands,
imorgon far vi till fastlandet och sedan lamnar vi sorgligt nog Malaysia.

Trevligt valborg!
Joanna & Johan

Perhentian Islands.

GRATTIS MAMMA/SVARMOR PA DIN (TJUGONIONDE) FODELSEDAG!! :)



Efter tva aventyrsdagar i nationalparken Taman Negara, med elefanter, bjornar, djungel, stora insekter och urbefolkning (mer om det en annan gang), sitter vi nu pa Perhentian Islands minsta o. Imorgon nar vi ar lite mer glada och utvilade ska vi upptacka att det har ar paradiset. Vilket som, ni vid det har laget lar veta, innebar att det inte blir sa mycket uppdatering har.
Men hall ut, det kanske tar en vecka eller sa, sen ar vi tillbaka fran semestern!

Ha det fint i varsolen!
Joanna&Johan

Halva tiden har gatt...

... och vi har :
  • besokt och stannat sju stader
  • varit pa sex oar
  • vantat pa, kommit till och akt ifran ca 18 hamnar
  • varit pa fem flygplatser
  • varit pa ca 11 busstationer
  • varit pa tva tagstationer
  • sovit i 16 olika sangar pa 11 olika stallen
  • varit pa 13 olika strander
  • atit pa minst 70 olika restauranger och cafeer
  • akt oandligt mycket flygplan, tag, bussar, minibussar, taxibilar, tuk tuk, mopeder och cyklar - narmare bestamt upp emot 90 timmar
  • tagit ca 1700 bilder
  • last 16 bocker
  • skickat 5 vykort och ett stort och ett litet paket
  • haft strumpor och skor tva ganger
  • spenderat ca 20 000 kr pa resande fot

... vi har aven :

  • besokt en fagelpark, tva nationalparker, tva stadsparker, ett langhus, fyra museer, fem stora shoppingcentra och fyra massagestallen
  • vandrat i djungeln, cyklat runt en o, paddlat kajak och snorklat
  • pratat med fyra svenskar och en dansk




Kapit - langs floden till Borneos hjarta.

Nu, kara vanner, befinner vi oss aterigen i var alskade stad Kuching efter att ha varit ute pa aventyr i det okanda.

Det borjade tidigt i mandags, da vi tog en taxi ner till hamnen har i Kuching for att ta oss med morgonfarjan over havet till industristaden Sibu. Detta var en resa som skulle ta 4,5 timme smartfritt. Istallet var den en resa pa 5,5 timmar som dels var skitkall, da temperaturen i ekonomiklass befann sig narmare svensk vinter an malaysisk varme, och dels var valdigt guppig sa att Joanna fick sitta med papperskorgen i hogsta beredskap.
     Darefter landsteg vi i Sibu for att hinna med en kort nasigoreng-lunch pa 45 min innan nasta bat avgick. Denna fard langs floden upp mot  Borneos hjarta tog som brukligt 1,5 timme langre an den skulle och var dels lika kall och dels an mer obekvam da vi fick skada den haftiga floden intryckta langst in i en snabbat tillsammans med massa lokalbefolkning. En smula klaustrofobiska, nedkylda och hungriga klev vi sa i land efter morkrets intrang i flodstaden Kapit.
     Dar fann vi dock inte guesthouset vi hade tankt bosatta oss pa sa vi intog istallet Hiap Chiong Hotel som verkade lovande for en natt atminstone. Det forsta vi mottes av nar vi tog oss upp for trapporna var dock en skylt dar det stod att man inte fick fora med sig nagra hons eller nagon illaluktande mat in pa hotellet.. (vad det ar for tankar som da snurrar i ens huvud lamnar jag at lasarens fantasi). Daremot hade de en stor acklig och farglos fisk i ett skitigt akvarium vid receptionen som lite tafatt simmade runt och stirrande pa oss. Raknas inte det som illaluktande mat eller kan det inte ses som lika otankbart som hons? Naval, otrevliga och nonchalanta pa ett satt som bara trotta asiater kan vara gav de oss nyckeln till ett rum pa tredje vaningen for cirka 35 RM (dvs cirka 90kr). Rummet var helt underbart med tva stora fonster med utsikt over floden och batbryggan bara nagra meter bort. Dessvarre vaknade vi varje morgon kl 6 av battutande och ljudet av manniskor febrilt arbetande vid floden men det ar bara sadant som forgyller vistelsen och gor den an mer exotisk och genuin.
     Malet med besoket i Kapit var dels att fa en inblick i livet langs floden och dels att forsoka ta oss ut till nagot traditionellt langhus for att se hur stamfolken lever. Sa i tisdags tog vi upp jakten pa att forsoka arrangera nagon resa till ett langhus, nagot som var lattare sagt an gjort. Vi hade fatt information fran turistbyran har i Kuching att det skulle vara en enkel uppgift men tji fick vi. Efter nagra besok pa olika guesthouse hade vi lyckats skrapa ihop ett telefonnummer till en kille vid namn Joshua som skulle kunna losa vara problem, dessvarre har vi ju ingen fungerande telefon. Men nar vi uppgivna promenerade runt i stan och diskuterade hur vi skulle ga till vaga dyker det plotsligt upp en liten kille fran ingenstans och presenterar sig som Joshua!
- Hej mitt namn ar Joshua, det ar ni som har fatt mitt telefonnummer va?
- Eh.. javisst.
- Bra, jag horde att det var nagra turister som var intresserade av en tur till ett langhus och tankte att det maste vara ni!

Det bor har tillaggas att Kapit enbart ar nagra kvarter stort och att det inte dyker upp speciellt manga vasterlanningar har. Konversationen fortsatte sedermera pa ett cafe dar det bland annat namndes att bade Joshua och vi hade sett en vasterlanning till vandra langs Kapits gator, kan hon vara intresserad av ett langhus mantro?
Det visade sig iallafall att Joshua hade arbetat som guide i 17 ar och dagen innan hade tagit emot en reporter fran Lonely Planet for att gora uppdateringar pa omradet langs floden, sa vi bokade en tur med honom.
    Sa i onsdags tog vi oss med bil pa slingriga vagar genom djungeln till ett traditionellt Iban-langhus (Ibanstammen ar en av de mest kanda stammarna som lever pa Borneo och som en gang i tiden var sa kallade huvudjagare). Dar bjods det pa lokalt risvin medan en del av de cirka 50 familjerna som bodde dar snaskade pa varan gava som vi tvingades kopa innan vi skulle dit. Vi spenderade sedan eftermiddagen med att forsoka konversera med stamfolket, vandra omkring, bada osv. (Joanna utvecklar lite langre ner pa sidan.)
Nar vi utfort det vi skulle i Kapit var det sa dags for resa tillbaka till Kuching och for att vara pa den sakra sidan gick vi upp klockan 5 for att hinna med forsta farjan till Sibu for att inte missa anslutningsbaten. Det resulterade dock i att vi fick vanta 2,5 timme mellan batarna, men bortsett fran det sa var denna resa lyx jamfort med ditresan.
Sammanfattningsvis var resan till Kapit valdigt haftig och larorik, men den var aven valdigt pafrestande och jobbig. Att 3 ganger om dagen ata samma lokala nudelratter och dessutom bli utstirrad var man an gar kan bli lite jobbigt i langden. Men just darfor njuter vi nu annu mer av Kuching de sista dagarna innan vi flyger tillbaka till fastlandet.
Vi vet att vi hamnar i Kuala Lumpur imorgon(las; lordag) var vi sedan beger oss har vi inte bestamt annu men en hogoddsare ar nationalparken Taman Negara. Vi far se!

Ta hand om er! / Johan



Den vackra floden med hamnen och snabbatarna.



Vacker utsikt over floden fran varat hotellfonster.



Frukost, lunch, middag.



Joanna dricker nagot gront och konstigt pa ett cafe.



Hotellet.



Repbron over till langhuset.



Samlingssalen i langhuset.



Iban-barn.



Nagra likgiltiga snubbar.



En inte lika likgiltig snubbe.



Den fina djungelfloden.




Okej. Langhus-besoket da. Kort skulle jag vilja beskriva det som en av de mest fascinerande saker jag nagonsin gjort samt som nagot alldeles fruktansvart besvarande och pinsamt.
Det var inte som vi tankt oss. Pa Joshua lat det som att han skulle ta oss dit, visa oss runt, beratta och ni vet. Man forestaller sig att de ska dra lite i ens har atminstone, eller kanske sjunga en valkomstsang, offra en get, vad som helst. Sa var det inte.
Istallet foljde vi efter Joshua in i "forrummet" som ar enormt stort och fungerar som samlingslokal ungefar. Dar placerades vi i en liten soffa, satt en stund och tittade pa alla barn som sprang runt och skrek med sina ballonger, flyttade ner pa golvet och tilldelades tva glas, ett med risvin och ett med en sliskig saft.
Och dar satt vi. Joshua pratade med nagra som bodde dar, barnen sprang runt och vi tittade pa. Presenten som jag tankt mig att vi vardigt skulle fa overlamna rafsade de snabbt at sig, ratt oartigt om jag far saga vad jag tycker. (Det var for ovrigt Joshua som bestamde vad vi skulle kopa, han skjutsade runt oss till tre-fyra olika affarer innan vi "antligen" kom till en liten kiosk dar de hade ett jattepack med vanliga klubbor, en dunk kemisk apelsinsaft och ett ekonomipack ackliga kakor. Vad ar det att ge bort liksom?! Lagom utnyttjade kande vi oss.)
Efter en stund sager Joshua, var fantastiske guide, att vi kan ga runt och titta lite, vi behover inte sitta med honom hela tiden. Eh, okej. Sa vi borjar vandra runt pa plankorna, utstirrade. Fascineras over hur haftigt det ar att bo sa dar, tar lite bilder. Da kommer en kille och pekar at oss att folja med, vi kommer in i ett annat stort "rum" dar en ung tjej sitter och skriver "For you"-dikter i sitt skrivblock. Hon kan lite engelska och pratar med oss och plotsligt ar vi omgivna av barn, kvinnor och en ung kille till. De som kan engelska pratar och kvinnorna borjar lagga fram parlhalsband som de vill att vi ska kopa. Johan provar ett, vi far reda pa att de ar hiskligt dyra och bestammer darfor att kopa bara det. Situationen ar nu jattebesvarlig, svetten rinner, konversationerna ar oerhort knackiga, de undrar varfor vi inte ar gifta, varfor vi inte koper ett halsband till mig osv. En stor skillnad mellan svenskar och manniskor vi traffar har ar att nastan ingen har bryr sig om att vara artig eller visa lite hyfs over huvud taget. De pratar om oss sa det marks tydligt, skrattar en ratt i ansiktet, gar ivag nar det passar dem, ser missnojda ut nar de ar det, m.m. Formodligen nagot att se upp till, men valdigt ovant.
I alla fall kom vi dar ifran efter ett tag och foljde efter en femtonarig kille ner till en liten flod. Efter att ha slirat fran pa jattefina stenar i 20 centimeter djupt vatten kom vi snart fram till ett fint litet vattenfall och ett stalle dar man kunde bada. Sa fantastiskt exotiskt och vackert! Dar roade vi oss ett tag, njot av det kalla vattnet och av den tata regnskogen som omgav oss.
En stund senare gick vi tillbaka, hittade Joshua vid bilen, hoppade in och skjutsades tillbaka till hotellet i regnvader. Och sa var det over.
Sammanfattningsvis ar det en av de coolaste upplevelserna pa hela resan. Lite som att vara med i ett reportage i SVT, om urbefolkning. Sadant dar som jag alltid dromt om. Samtidigt var det intressant att se att de flesta av dem struntade fullstandigt i oss. Och sa klart ar det en konstig situation att ha betalat en massa pengar for att fa komma in i nagons hus. Men det var anda vart det. Och haftigt, jattehaftigt!

/ Joanna

Paskkansla.


Det gar forvanansvart bra att fira pask pa Borneo, i Kuching. Varldens basta stad.
   Igar satt vi nere vid floden och lyssnade pa livemusik och forundrades over hur fantastiskt lugna alla manniskor ar har. Alla var ute och myste, familjer och par och kompisar, i alla aldrar. Och hur mycket folk man an har runt omrking sig, sa ar det helt lugnt och stillsamt. Oerhort fascinerande.

Idag ska vi ga till marknaden och titta pa kycklingfotter, klafsa runt i fiskslem och kopa massor av spannande frukt, sa vi kan gora en paskfruktsallad.

Imorgon tar vi en bat till Sibu och aker sedan langs floden till Kapit. Det ar lite langre in mot hjartat av Borneo. Dar hoppas vi pa att fa traffa spannande manniskor och kanske en orangutang.

Puss & kram
Joanna & Johan

Bako National Park.

Slakt och vanner! Vi har varit med om nagot alldeles enastaende!
Bako Nationalpark var en helt otrolig upplevelse och jag ska forsoka att delge er atminstone en tusendel av kanslan.



Vi hoppade pa en lokalbuss och skumpade fram i nastan en timme, till en liten hamn dar vi traffade fyra tyskar som ville dela bat med oss.



En halvtimme fardades vi pa flod och hav och kom sa fram till nationalparken.



Det var olika vagar for low och high tide, dar vi gar pa bilden var det en stund senare hav.



Detta var nagot av det forsta vi fick se. Jag vet inte vem det ar.



Sa smaningom vagade sig alla apor fram ocksa. Det var apor i princip overallt.



Nar vi atit lunch och checkat in (i ett jattestort rum med ett minibarsbord, ett terrarium och ett kylskap) bestamde vi oss for att ga var forsta vandring i regnskogen.



Innan vi ens lamnat bostadsomradet fick den mest skarpogde av oss syn pa en varan.



Johans forsta steg i regnskogen. Det kandes precis som att ga in i en arrangerad regnskog pa typ Skansen, men var hur haftigt som helst!



Massa konstiga vaxter fick vi se.



Och rotter, overallt. Det ar mer rotter an mark.



Och overallt hade nagon harig kille omsat sina ben.



Efter att ha gatt och klattrat i nastan en timme, 800 meter (!) kom vi fram till vandringens mal, en jattefin strand.



Dar kunde man slippra omkring pa ett mycket underligt underlag.



Och fina snackor fanns det.



Tur som vi hade lyckades vi ocksa fa syn pa en nasapa! Jattestor, hur cool som helst.



Nar vi kom tillbaka gick vi forbi den har skapelsen. Ratt snyggt i sin enkelhet, kan jag tycka.



Det fanns en restaurang och man skulle kunna tanka sig att de kan ha vilka priser som helst, men nej. Man kunde plocka pa sig hur mycket man ville for alldeles lagom lite pengar. Perfekt.



Efter att ha sovit i en overdrivet fuktig stuga vaknade vi vid attatiden av en duns, en small och prassel. Yrvaket sag vi oss omkring och insag ratt snabbt, fonstret ar oppet och vi har blivit ranade! I terrariet som stod langst in i rummet hade vi placerat ett kakpaket. Pa kvallen hade vi oppnat fonstret vid huvudsidan av sangen, men dragit for myggnatsfonstret. Och pa nagot jattekonstigt och imponerande satt hade denna lilla apa lyckats oppna myggnatet, hoppa over oss utan att vi markte det, oppna terrariet, ta kakorna och slanga sig over oss och ut genom fonstret, med kakorna i handen! Mycket markligt! Och duktigt, framfor allt.



Andra dagen bestamde vi oss for att ga en lite langre vandring. Da fick vi se sadana har coola vaxter, som koppar fulla med regnvatten.



Det ar helt otroligt fint i regnskogen. Och tyst. Forutom syrsor, faglar som visslar melodier och apor som gor nagot konstigt nasljud.



Man blir ratt stark av att backpacka.



Och det har ar ungefar det sotaste man kan se.



Och det har ar nog det roligaste. Fiskar som hoppar fram pa sina fenor.



Pa den har mysiga uteserveringen at vi alla maltider. En lunch hoppade plotsligt en apa rakt ner i min mat och slet at sig en kottbit med sas. Jag reagerade snabbt genom att sla till honom med boken jag hade i handen, varpa han tappade kottbiten pa min stol, jag slog honom en gang till, hans snappade at sig kottbiten igen och hoppade ivag. Valdigt knasigt. Det hela resulterade att jag inte ville ata mer fran min tallrik, att min bok var kladdig av sas och att alla tyskar log och skrattade mot mig.



Det har ar ocksa en kul aphistoria. Johan satt pa var veranda och laste, med ett apple bredvid sig. Helt plotsligt sitter en ratt stor apa dar, tar snabbt tag i applet och hoppar ivag. Det basta var att han satte sig ca 10 meter ifran oss och at upp hela applet. Snacka om att retas!



Nar vi skulle ta baten hem fick vi ga jattelangt. Ganska fascinerande, dar ar det annars havsbotten.



Och sa har glad var Johan over alla djurupplevelser vi fick i parken.

Tack for idag,
Joanna

Kuching.

har finns ett lugn,
en stillhet,
en atmosfar som ingen annanstans
lika pataglig och intim
som en rysning langs
ryggraden
lika behaglig och
behovd som
ett syrerikt andetag
efter
storstadsbruset.


Efter en enkel frukost och ett misslyckat forsok att fa se Gnagets segermal i den Allsvenska premiaren tog vi oss ner till turistbyran har i Kuching. Malet med besoket var att skaffa sa mycket information om Borneo och om olika aktiviteter som mojligt. Det slutade istallet med att vi bokade overnattning i Bako nationalpark. Sa imorgon och tva natter framover kommer vi att bo mitt i nationalparken och gora vandringar genom det regnskogsomradet dar det ar storst sannolikhet att skada vilt(vi kommer se en hel del tydligen!). Med andra ord kommer vi vandra genom omraden fyllda med nasapor, andra typer av apor, varaner, faglar etc.  Vi borjar sa och utgar sedan fran detta!
Efter bokningen tog vi en promenad langs Jl India, ett mysigt lokalt shoppingstrak, bort till Kuchings vackra moske. Dar blev vi dock bortkorda med haftiga vinkningar nar vi narmade oss sa vi tog var tillflykt till den mysiga lilla restaurangen Little Lebanon. Dar njot vi sedermera av "Kasbah-inspirerad" mat, turkiskt kaffe, iste och vattenpipa.
Darefter spenderades dagen med lite Borneosouvenir-shopping, cafelasning och promenad langs vattnet.
Kvallen avslutades med mat, kaffe, mintte och vattenpipa i en mysig soffa under tak i osregnet pa samma stalle som lunchen. En san dar kvall man kommer minnas med filmiska bilder och vackra ord.

I var guidebok beskrivs Kuching som en av Malaysias basta stader, om inte den basta till och med!
Typ forsta gangen denna resa som bokjaveln stammer kanns det som! Vi fullkomligt alskar den har staden. Mysig, lugn, vacker, allt pa en gang. Har trivs vi!
Vi kommer som sagt att be ge oss ut i djungeln tva dagar framover sa vi aterkommer med mer kanslor, information och haftiga berattelser pa torsdag. Nu foljer lite fina bilder!


Peace / Johan.



Denna bild tillagnas Ekim Caglar. En cirkusapa, turkiskt kardemummakaffe och vattenpipa. As you like it!


























Reseord.


En av alla stunder nar det inte finns sa mycket specifikt att gora och ens reskamrat inte ar sa talfor, satte jag mig ner och knapade ihop nagra egna ord, som skulle kunna vara anvandbara pa en resa som den har.
Och har kommer de, med forklaring (i fall att):

Flasktandborstning. Ar helt enkelt att man varje gang maste slapa med sig en jatteflaska for att kunna borsta tanderna, da vi inte riktigt vagar oss pa vattnet.

Skavsarstakt
. Var ungefar sa fort vi kunde ga for nagra veckor sedan, innan min hud mellan tarna vant sig vid nya flippisar.

Flaktsomn
. Ar ett negativt ord. Vissa flaktar blaser sa dar oroligt, rakt i ansiktet. En del aker fram och tillbaka ocksa och gar inte att fa stilla. Det ar efter en natts flaktsomn vi studsar upp ur sangen ratt tidigt och ar glada att det antligen ar dags for frukost.

Aktivitetsata. Det gor vi varje dag. For att fa in lite rutin i denna annorlunda vardag, kanske. Varje maltid blir en hel aktivitet, inte bara att slanga i sig lite mat.

Inbillningsinsekter. De lider framfor allt Johan av. Ni vet, man ar van att det kryper myror och mygg pa en och aven nar det inte gor det sa kittlar det och man sitter och viftar automatiskt.

Affarskallt. AC-kyla, speciellt pa 7Eleven. Oftast ratt skont, sa lange man inte ar blot av regn.


Det var det.
Forresten ar vi pa Borneo nu. Igar kom jag pa, att det ar ju nagot jag tankt, att nagon gang i mitt liv vill jag aka till Borneo. Och plotsligt sa sitter jag har. Det ar ratt lyxigt. Vi undersoker staden vi bor i just nu, Kuching. Underbar stad! Gar pa museer, i parker, promenerar langs Sarawakfloden osv. Om nagra dagar planerar vi att ta oss ut i regnskogen, pa ett eller annat satt. Ratt lyxigt, som sagt.

Ta hand om er!
Puss & kram
Joanna

Utflyktsdag.

 

Det blev en oerhort lang, svettig och handelserik dag. Sa mycket kan vi saga. Johan, som alskar faglar och andra djur (en relativt ny upptackt jag gjort) lurade in mig pa varldens storsta Bird Park. Jag, som har ratt svart att fascineras av annat an apor, blev faktiskt imponerad! En oerhort valgjord park, med bade lost gaende och inburade faglar.

Tre speciellt coola saker hande.
1. Jag fick mata papegojor. Det var kul och laskigt, som ni kan se pa bilderna. De ar hysteriska och har vassa klor, som prytt mina hander med sma roda sar. (Det var forst nar vi gatt darifran och jag tankte over mitt snabba beslut att bli attackerad av djur, att jag ju faktiskt ar radd for dem och deras baciller. Men, som tur var fanns en toa alldeles i narheten, dar jag med omsorg tvattade bort alla papegojbaciller.)
2. Vi fick se nyklackta och nastan nyklackta kycklingar. Jag ska nog aldrig mer ata kokt agg.
3. Vi fick se overkorda/mosade/platta faglar som blivit tavlor. Lite osmakligt men ratt skrattretande.

Det var ocksa valdigt mysigt att se Johans tindrande ogon, vilda gester och hanforda pekfinger riktat mot alla mojliga tvabenta, hoppande varelser.







Vi hamnade aven pa ett vanligt museum, med daliga filmer, konstiga gamla vapen, latsasmanniskor och annat intressant. Jag tyckte byggnaden var haftigare.

\\\

Vi tog oss ocksa till Lake Garden som ar en enorm park. Sa stor att man inte forstar om man ar i den eller inte, for det finns vagar och allt mojligt.



En annan konstig sak med parken ar att det ar forvanansvart mycket man inte far gora dar. Vad betyder t.ex. bilden pa oversta raden, nast langst till hoger? En kille och tjej far inte... ha ogonkontakt? Prata? Pussas? Hur som helst sa brot vi nog mot den regeln.



Pa kvallen gick vi runt pa Central Market som vanligt. Det ar ett jattehus med tusen sma butiker med hantverk, klader, allt. Ratt dyrt men valdigt mycket fint, sa dar gar vi ungefar varje dag och spatserar ett slag. For att hoja spanningen en aning tvingade jag med Johan pa Fish Spa, som ar i ungefar samma coolhetsgrad som att snorkla. Det gar ut pa att man satter ner fotterna i en liten bassang full av sma tandlosa fiskar som ater pa ens hud. Ja, det kittlar! Men det blir skont efter ett tag och ni skulle sett vara fotter nar de knaprat en stund. Som nya!



Det var det.
Och hor och hapna, imorgon flyger vi flygplan! Gissa vart? Borneo!! Mer om det nar vi landat.

Puss&kram
Joanna

Kuala Lumpur.


En snabb uppdatering da.

Vi bor nu nagra trappor upp pa Travellers Moon Lodge, mitt i Kuala Lumpur. Nara till Chinatown, de trevligaste gatorna osv.
Nar vi forst kom in pa guest houset sa jag: Okej, har ska vi inte bo. Som blev, okej, hogst en natt. Och nu ser det ut som att vi stannar till pa lordag. Vid forsta anblicken ar det har stallet ratt ruttet. Luktar illa, ofrascht, delat badrum tillsammans med resten av huset (pa morgonen och kvallen kan man vakna/somna till ljudet av manniskor som harklar och gurglar ljudligt nar de borstar tanderna, vart sovrumsfonster gar namligen inte ut, utan till toakorridoren).
   Men, uppenbarligen kan man vanja sig vid det mesta. Dessutom, efter att ha besokt ett annat guest house har i stan, har vi insett att vart nuvarande haller ratt hog klass.

Nar man kommer ut pa gatan mots man av hundratusen indiska man, fyrtio olika sorters musik och radiokanaler samtidigt, smatt okontrollerad trafik och dess avgaser, avloppslukt osv. Jag har oerhort svart att hitta har, gatorna liksom svanger hela tiden och gar i cirklar. Men, jag borjar kanna igen vagen till vart frukoststalle, nagra varuhus, Central Market och Pentaling Street som ar en lang marknad med klader, blomsterarrangemang och frukt.
   Jag borjar nog gilla den har staden. Vi fick en dalig start i mandags; sporegn, aska, acklig mat. Men det tar sig, det gor det.

Idag ar det onsdag, 1 april. Klockan ar halv tolv och vi ska strax bege oss ut pa en liten vandring till en park, en sjo, lite museer och moskeer. Turista alltsa. Vi har till och med ett A3-papper med en kopierad karta.

Ps.1. Igar gick vi in pa en fotoaffar och fick Johans virusdrabbade minneskort fixat. Vilken gladje! Massor av fina bilder, antligen tillbaka.

Ps.2. Varje gang vi sitter vid datorn gar Johan in pa Aftonbladet.se. Idag fick jag syn pa nagot mycket ovantat och jattekul.  http://www.alltomstockholm.se/start/article48131.aos. Det ar inte varje dag.


Ha det fint i varsolen!
Pussar & kramar
Joanna

RSS 2.0