Vardag.


Hej vanner, mammor, pappor, syskon, morforaldrar, mostrar och alla andra!

Nu har vi befunnit oss pa Langkawi sen i lordags kvall vilken har resulterat i en intressant grej, namligen att vi kommit in i en slags vardag! Jatteharligt kanner jag, da de senaste tva veckorna varit ratt intensiva.
Har pa Langkawi har var varld krympt ihop till en liten stuga, nagra restauranger, affarer och en strand. Allt inom ca fem minuters gangavstand. Helt okej! Tack vare det har vi fatt till lite rutiner som ser ut ungefar pa foljande satt:

8.30 - 10.00. Vi vaknar. Antingen harligt utvilade och redo for en ny dag, eller som oftast, klibbiga av varme eller fuktiga lakan, kliandes pa myggbett, uppretade av alla faglar och andra varelser som skriker i traden utanfor osv. osv. Nar man vaknat vill man formodligen ga in pa toaletten/duschen. Jag som inte ar speciellt radd for myror, geckoodlor, spindlar och kackerlackor, men anda inte vill ha dem pa mina fotter, brukar hoppa i mina flip-flops. Det ar ocksa bra att gora eftersom vattnet fran handfatet rinner direkt rakt ut pa golvet ur ett ror.

9.00 - 11.00.
Vi gar och letar efter en restaurang att ata frukost pa. Oftast blir det Breakfast Bar dar de har underbara ost- och tonfiskmackor. Till det dricker vi oftast te och kaffe och/eller nan god juice. Egentligen finns det valdigt mycket frukost att valja mellan pa alla stallen. T.ex. fruktfat med exotisk, farsk, uppskivad frukt, yoghurt och musli osv.

10.00 - 13.00.
Formiddagstiden spenderar vi pa lite olika satt. Vi kan ga runt en svang pa gatan med alla affarer, ga till stranden eller ga tillbaka till stugan och lasa/spela kort. Det sistnamnda har blivit var klara specialitet och nagot vi agnar en hel del timmar at, en vanlig dag.

13.00 - 14.00.
Dags for lunch! Oftast har vi redan tittat ut ett nytt stalle att prova eller sa har vi bestamt nagot av de sakra korten, dar vi vet att det ar relativt billigt och gott. I Malaysia ar det lite lattare att fa tag pa olika sorters mat an i Thailand. En favorit ar en indisk restaurang som ar ratt dyr men maten ar jattegod.

14.00 - 17.00.
Vadret ar ofta fint och vi tillbringar tiden ungefar som pa formiddagen. Antingen pa stranden eller i stugan. Stranden ar jattefin, lite grumligare vatten an pa andra stallen vi besokt men helt okej anda. Det ar langtifran trangt och nagra skuggstallen under palmerna kan man alltid hitta. Nar vi inte badar/simmar/plaskar runt, laser vi forstas eller spelar lite mer kort. Till och med dar har vi fatt in en rutin. Tva ganger Vandtia, tva ganger Uno och tva ganger Svarta Maja.

17.00 - 19.00.
Vi ar tillbaka i stugan, duschar av oss all sand och salt samt passar pa att kanna oss frascha och rena en stund. Vilar lite, hanger upp handdukar, halsar pa myrorna, skrammer ivag lite katter som vill in m.m.

19.00 - 22.00.
Vi ater middag pa nan restaurang som vi inte redan varit pa under dagen. Efter det gar vi antingen runt och spatserar lite, tittar i bokaffarer, pa klader osv. Sitter nan timme pa ett internetcafe.

22.00 - 0.00.
Ibland satter vi oss pa nat stalle igen och dricker nanting, annars gar vi tillbaka till stugan igen. Aktar oss for galna skalbaggar som flyger i luften, skakar bort myrorna fran lakanen, tapper igen halen i fonstrets myggnat med badlakan och somnar till sist. Till ljudet av en surrande flakt och skrikande faglar.

Kort och gott, sa skulle man kunna beskriva vart paradis pa Langkawi! Varken speciellt rent eller glamourost, men fantastiskt harligt anda.

Ta vara pa varsolen!
Puss&kram
Joanna

Kommentarer
Postat av: Mamma1

Hej på er!

Låter ju alldeles underbart det där...

Här har vi faktiskt haft sol heeela dagen, så skönt!

Er stuga såg trevlig, förstår att ni trivs!!

Allt som vanligt hemma, saknar dig massor!

Kramar mamma!

2009-03-18 @ 15:00:19
Postat av: melissa

fan vad avundsjuk jag ar! det later sa himla harligt... hoppas ni njuter for mig ocksa. och jo, inte for att vara den, men nar ar det ni kommer hem igen?? :p saknar dig min lilla grisunge (joanna alltsa. hah)

2009-03-18 @ 20:28:40
URL: http://melissakristina.blogg.se/
Postat av: Jossan

åh jag vill.

2009-03-18 @ 23:15:16
URL: http://josephineilola.blogg.se/
Postat av: John

Jaja jätteskönt men saknar ni inte svalkan, vidderna och allt det där andra jag skulle misslyckas med att försöka psyka er med?

2009-03-19 @ 19:58:22
Postat av: Ingrid

Tack för att jag på avstånd får deltaga i er resa. Det ser härligt ut på bilderna. Hoppas att ni får det lika skönt i fortsättningen!

Kram Ingrid

2009-03-20 @ 15:36:51
Postat av: Lia

Ja, det låter helt enkelt för bra för att vara sant! Fortsätt så!

2009-03-20 @ 22:09:47
Postat av: Ingrid

Tack för en jätteintressant rapport från Borneå!

Lycka till i fortsättningen!

Kram Ingrid

2009-04-18 @ 19:41:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0