Georgetown.

Hej pa er!

Igar var en mycket underlig dag! Men kul, forstas. Vi bestamde oss for, att istallet for att ta den latta vagen, en enkel farja direkt till Pulau Penang, aka via the mainland. Dels for att var gulliga, japanska hyresvardinna sa att det var billigare och i efterhand for att det var betydligt mer larorikt.
Sa. Vi lamnade var lilla stuga och akte dyr taxi till hamnen. Dar letade vi reda pa biljettstallet, vantade ett tag och gick sen pa farjan. Tur som vi hade lyckades vi knipa de basta platserna, langst fram. Batturen tog lite mer an en och en halv timme och sa var vi framme i Kuala Kedah. Dar letade vi en stund efter lokalbussarna men gav snart upp och hoppade in i annu en taxi som i aksjukefart bjod pa en hysterisk tur till Alor Setars Bus Terminal. Dar fick vi snabbt biljetterna i handen av en kille, men eftersom vi ville ata och ga pa toa forst sa sa vi att vi ville aka senare.



Alldeles i narheten hittade vi McDonalds-kopian MarryBrown, bestallde in varsin friterad kycklingburgare och gick sen att leta efter ratt buss. Det var varmt och svettigt forstas och da vi handelsevis ar en nyans blekare an alla andra och bar pa nat kilo tyngre packning sa blev vi snabbt utstuderade. Efter att ha vantat ett tag pa att nat skulle handa var det en liten tant som sa nat till en kille som i sin tur tog oss till en buss. Lattledda som vi ar sa gick vi med, klattrade in i en jattestor, jatterod, jattetom buss med fatoljer till saten.



Och gissa vad? Vi hade hela bussen for oss sjalva! Varfor liksom? Ingen aning. men fruktansvart kul. Sa vi placerade vara vaskor i varsitt sate och sedan oss sjalva langst fram, med en harlig utsikt over hela vagen och gott om plats att satta upp fotterna. (Det tog ungefar en kvart for mig att sluta fnissa at hur fanigt det var med en sa stor buss for bara oss, haha.)



Bussresan tog ca en och en halv timme och sa stod vi helt plotsligt pa en regnig hamn. Tillsammans med ett antal malaysiska skolklasser slussades vi igenom hela stallet och befann oss plotsligt pa en farja. Dar at vi varsin cheese bun och sa var vi framme.







Ytterligare en taxi tog oss till SD Guest House, dar vi checkade in. Och inte i vilket rum som helst, utan...



Tadaa! I ett familjerum! Med fem sangar! Och AC! Precis vad vi inte behovde! Men, vi slapp i alla fall betala for mer an ett dubbelrum, vilket ju var snallt. Agaren sa att vi kunde leka Hide and seek om vi ville och vi ar nog beredda att halla med.



Ungefar sa har ser i alla fall China Town i Georgetown ut. Som att ga rakt in i Kina.



Och den har bilden beskriver hela stan ganska bra. Lyx mitt i smutsen. Alldeles i narheten av det har stallet ligger Penang State Museum som vi sa klart har besokt. Dar fanns typ tragrejer, tenngrejer och gamla dockor. Och vi kom dit i precis samma stund som alla skolbarn som finns pa den har on, sa ni kanske kan forestalla er ljudnivan. Hur som helst sa kostade besoket bara en ringgit, vilket ar ca 10 baht, vilket ar ca 3 kr. Ingen skada skedd, med andra ord.



Sa har ser det ut i princip overallt. Pa vissa gator finns trottoarer som man kan ga pa men annars galler det att kryssa fram mellan bilar, manniskor som skalar notter, tusentals motorcyklar osv. Tva saker ar viktiga! Bli inte pakord! Ramla inte ner i vagkantsdikena! (Bland mat, sopor och annat mysigt.)



Pa jakt efter en bussterminal dar det sags finnas ett stalle som kan beratta for oss hur vi kan ta oss till Pangkor, en annan o, hamnade vi istallet har. I varldens storsta varuhus. Ett mycket patagligt moljoombyte.


Lite snabbfakta
- Vissa problem med var medhavda teknik har uppstatt. Vilket betyder att min kamera inte vill samarbeta med nagon dator alls och att Johans ena minneskort (med tvahundra JATTEFINA bilder) har drabbats av en s k trojansk hast (virus), sa de bilderna verkar for tillfallet forsvunna. Mycket frustrerande!
- Varje dag sedan vi kom till Malaysia har det antingen regnat, askat eller blixtrat. Vilket ju verkligen skiljer sig fran Thailand. Dock ar det lika fuktigt och temperaturen haller sig stadigt over trettio grader. Det betyder tva saker. Dels att ens hud ar len som pa en bebis, dels att man maste duscha med kallvatten varje dag.
- Olen ar dyr och i de flesta butiker sitter lappar med informationen "No Halal", vilket innebar att Johan, enligt Islam agnar sig en hel del at Haram. Ett plus ar att har finns fler an tre olsorter. (Sager Johan.)
- Mobiltelefonen vi tog med hemifran, ar vardelos. Telefonkortet funkar inte, laddaren glappar och det enda vi anvander den till ar att kolla klockan, da vackarklockan som vi kopte i Bangkok nastan har slutat fungera. Den sackar efter tiden.
- Kvallarna ar ljusare har, eftersom klockan ligger en timme fore, jamfort med Thailand. Det ar skont, men vi blir trotta redan innan det blivit morkt.
- Och som sista fakta kan vi meddela att vi faktiskt ar brunare i verkligheten an pa bilderna. Sa ni vet.

Imorgon aker vi formodligen till Pulau Pangkor, som ar annu en o langs Malaysias vastkust. Den finaste, sags det.

Puss&kram
Joanna (och lite Johan)





Kommentarer
Postat av: Postat av mormor

Ni får vara med om mycket spännande.Roligt att följa

med så här med all information ni ger oss.Solen skiner just nu här alltså.Hälsningar och kramar från oss till Er.

2009-03-21 @ 11:33:29
Postat av: Pappa Roger

"Det är den ökända hästen från Troja, en av demokraterna sadlad och skodd. En samlingskrake för slott och koja, med stora skygglappar, rädd att bli beglodd" (Karl Gerhard)

2009-03-21 @ 13:08:46
URL: http://detskulleduviljavetava.se
Postat av: johan.

knutna navar har gjort en version oxa. underbart citat far.

2009-03-21 @ 13:33:15
Postat av: Mamma!

Hej svejs!

Usch, nu börjar jag bli avis..kan ni inte komma hem snart?! Idag satt vi ute i solen en halvtimme, se´n blev det molnigt och svinkallt! Men man får va glad för det lilla!

Budskapet har gått fram, Joanna! Inga paket, bara annat!

Saknar som ..... var rädda om er, kärlek - mamma!

Tom hälsar!

2009-03-21 @ 19:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0